Sosy chili

Z dumą przedstawiamy rodzinę wyjątkowych ostrych sosów naszego autorstwa. Wszystkie powstały według w 100% oryginalnych receptur. Do ich wyrobu używamy tylko najlepszych składników – papryczek chili uprawianych przez pasjonatów, starannie wybieranych warzyw i owoców oraz miodów z Lubelszczyzny.


ŻAR BENGALU

Żar Bengalu - Bhut Jolokia / Śliwka / Miód Gryczany

BHUT JOLOKIA / ŚLIWKA / MIÓD GRYCZANY

Bhut Jolokia to jedna z najostrzejszych papryczek na Ziemi, uprawiana jest głównie w północno-wschodnich Indiach. Ma głęboki aromat, który doskonale komponuje się ze śliwkami i miodem gryczanym. Ten sos to doskonały dodatek do dań smażonych, pieczonych i grillowanych.


 ŻAR KARAIBÓW

Żar Karaibów - Yellow 7 Pod / Cytryna / Miód Malinowy

YELLOW 7 POD / CYTRYNA / MIÓD MALINOWY

Yellow 7 Pod to bardzo ostra odmiana chili z Trynidadu. Jej cytrusowy aromat podkręciliśmy cytryną i miodem malinowym, by stworzyć dodatek doskonały do dań z ryb i owoców morza.


EL DORADO

El Dorado - Habaner / Ananas

HABANERO / ANANAS

Habanero to jedna z najpopularniejszych ostrych odmian chili znana ze swego owocowego aromatu. Połączyliśmy ją z dojrzałym ananasem tworząc płynną, pikantną landrynkę. Ten sos jest doskonałym dodatkiem do wszelkich dań azjatyckich.


Jeżeli jesteś zainteresowany naszymi sosami skontaktuj się z nami 🙂